Vernielen voorruit lijnbus zorgt voor levensgevaarlijke situatie

vrijdag 10 maart 2017

Veldhoven - De politie is op zoek naar getuigen van een incident op de Heerbaan in Veldhoven op donderdagavond 9 maart tussen 20.35 en 20.45 uur. Daarbij werd de voorruit van de rijdende bus vernield en de chauffeur kon ternauwernood een aanrijding voorkomen.

De bus reed rond dit tijdstip op de Heerbaan in de buurt van de halte Platanenlaan. Plots zag de chauffeur dat er vanuit een tegemoetkomend voertuig iets tegen de voorruit van de bus werd gegooid. De ruit verbrijzelde daarbij volkomen. Zonder zicht wist de chauffeur de bus nog veilig aan de kant van de weg te krijgen. In de bus zaten twee passagiers. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De politie is dringend op zoek naar getuigen die dit incident zagen gebeuren of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Er is geen signalement van de auto van waaruit het voorwerp werd gegooid of de inzittenden van deze wagen. Ook zij kunnen zichzelf natuurlijk melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Wel vermoedt de politie dat iets later op de avond rond 21.40 uur op de Bossebaan / Heemweg ook een voorwerp vanuit een auto richting een lijnbus werd gegooid. Dit projectiel miste echter doel en daarom werd hier in eerste instantie geen melding van gemaakt. In combinatie met het eerdere incident is het voor de politie natuurlijk wel erg belangrijk dat eventuele getuigen van het tweede incident zich ook melden. Dat kan via dezelfde kanalen.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Westerhoven | 112 alarmeringen Westerhoven | Goedkoop Tanken in Westerhoven | Supermarkten in Westerhoven | Weerbericht Westerhoven