Mannen aangehouden voor schietincident Vlasrootlaan

dinsdag 19 november 2013

Waalre/Mierlo - Dinsdag zijn in alle vroegte drie mannen uit Mierlo (28, 26 en 23 jaar) aangehouden, die worden verdacht van vermoedelijke betrokkenheid bij een schietincident op de Vlasrootlaan in Waalre op donderdag 21 februari 2013. Het drietal zit vast.

Op die betreffende dag werd de Waalrese advocaat Senders nabij zijn woningaan de Vlasrootlaan beschoten. De auto waarin hij reed werd geraakt en hetslachtoffer raakte door glassplinters lichtgewond. De verdachte ging er daarnavandoor op een fiets. Een team grootschalig onderzoek doet vanaf die datumonderzoek naar het incident

Huiszoekingen

Nadat de mannen dinsdagochtend waren aangehouden is de politiegestart met doorzoekingen van hun respectievelijke woningen. Daarbij wordtgezocht naar aanwijzingen en informatie die van belang kunnen zijn voor hetverdere verloop van het onderzoek.

Eerdere aanhouding

De politie hield op maandag 30 septemberal een 27-jarigeEindhovenaar aan voor betrokkenheid bij het schietincident. Deze man werd enkeledagen later weer in vrijheid gesteld. Hij is echter nog wel verdachte.

Brand kantoor Senders

Op maandag 25 februari 2013 werd rond 04.00 uur brand gestichtin het kantoor van advocaat Senders aan de Markt in Waalre. De politie doet ooknog onderzoek naar deze brandstichting. Een eventueel verband met hetschietincident en de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachten isonderwerp van nader onderzoek.

Opsporingsprogramma's

Aan de beide incidenten werd meerdere keren aandacht besteed inde opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, waarbij de hulpvan de kijkers werd gevraagd. De informatie die na deze uitzendingen bij depolitie binnen kwam is inmiddels of wordt nog onderzocht. De uitgeloofdebeloning van tienduizend euro voor de gouden tip is echter nog niet uitgekeerd.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Westerhoven | 112 alarmeringen Westerhoven | Goedkoop Tanken in Westerhoven | Supermarkten in Westerhoven | Weerbericht Westerhoven