Leden OMG aangehouden voor openlijke geweldpleging

vrijdag 15 mei 2015

Valkenswaard - De politie hield donderdagavond 14 mei rond 21.30 uur drie personen aan die verdacht worden van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in en bij een horecazaak aan de Peperstraat. Het gaat om een 51-jarige vrouw uit Valkenswaard en twee mannen uit Valkenswaard van 31 en 51 jaar: Beiden zijn lid van een Outlaw Motorcycle Gang (OMG), Bandidos geheten.

Toen de politie arriveerde om de gemoederen tot bedaren tebrengen wilde de vrouw die later werd aangehouden zich bemoeien met een anderegroep op het terras van de horecazaak. Toe zij werd vastgepakt door een van deagenten werd deze tegen het hoofd geslagen door de 51-jarige verdachte. Toendeze voor de openlijke geweldpleging werd aangehouden probeerde de 31-jarigeverdachte dat te voorkomen en sloeg ook een van de agenten tegen hetachterhoofd. Bij de mishandeling zijn waarschijnlijk boksbeugels gebruikt doorde verdachten. Deze heeft de politie inmiddels in beslag genomen voor onderzoek.Een van de agenten liep flinke kneuzingen op in het gelaat en hij heeftinmiddels aangifte gedaan. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verderonderzoek.

De aanpak van OMG's heeft een hoge prioriteit voor de politie,gemeente en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bijcriminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens,drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar demeest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk ofanderszins zijn.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Westerhoven | 112 alarmeringen Westerhoven | Goedkoop Tanken in Westerhoven | Supermarkten in Westerhoven | Weerbericht Westerhoven