Verdachte woninginbraak aangehouden

woensdag 1 april 2015

Valkenswaard - De politie hield woensdag 1 april een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan in Rotterdam. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak in Valkenswaard op zondag 4 januari 2015. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Meld verdacht gedrag via 112

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hunbuurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Ofactiviteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn.Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomenof een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voorspoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneeru getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie eenmisdrijf kan voorkmen.

Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook devoorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn.Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebrachtomdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnengevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Westerhoven | 112 alarmeringen Westerhoven | Goedkoop Tanken in Westerhoven | Supermarkten in Westerhoven | Weerbericht Westerhoven