Verdachte poging woninginbraken aangehouden

dinsdag 30 augustus 2016

Luyksgestel - Een 47-jarige Eindhovenaar werd dinsdagmorgen 30 augustus om 4.30 uur aangehouden in een bos aan de Postelscheheideweg door de politie. Hij wordt verdacht van poging woninginbraken.

Kort daarvoor was een agent in zijn vrije tijd door een buurbewoner gewaarschuwd dat een persoon zich verdacht ophield in de Dorpstraat. De man probeerde hier poorten te openen van meerdere aangrenzende woningen. Aan de hand van een goed signalement zag de agent in burger de man over het Boscheind richting Postelseheideweg lopen. Hij wist de man in te halen, toonde zijn legitimatiebewijs van de politie en sprak hem aan waarom hij de poorten van de huizen probeerde te openen.

De man verklaarde van niets te weten en liep hard door. Op de Postelscheheideweg probeerde hij over een omheining te klimmen. De politieman in burger - die inmiddels de meldkamer van de politie had gewaarschuwd - probeerde dat te beletten. Er ontstond een schermutseling waarna de man kans zag een eindje verderop over een ander hekwerk te klimmen. Hij probeerde te ontsnappen in de daar gelegen bossen. De agent in burger wist de man uiteindelijk in de bossen te overmeesteren en hield hem in bedwang totdat er assistentie kwam van andere agenten. Bij zijn aanhouding werd een mes en inbrekersgereedschap aangetroffen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. 

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Westerhoven | 112 alarmeringen Westerhoven | Goedkoop Tanken in Westerhoven | Supermarkten in Westerhoven | Weerbericht Westerhoven