Bewoners aangehouden na aantreffen hennepkwekerij in kelder (update)

woensdag 6 januari 2016

Bergeijk - De politie hield woensdag 6 januari in Bergeijk een man en een vrouw aan nadat in hun woning een hennepkwekerij werd aangetroffen. Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk.

Een anonieme tip leidde de politie woensdagochtend 6 januari naar een professioneel ingerichte hennepkwekerij in een woning aan de Barrier in Bergeijk. In de kelder van het pand troffen agenten ongeveer 1.000 hennepplanten aan, verdeeld over vier kweekruimtes. De stroom werd illegaal afgetapt. De apparatuur en de planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De twee bewoners, een man en een vrouw, zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties, verhuurders en energiebedrijven draaien vaak op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

De ogen en oren van de mensen in de wijk zelf zijn van groot belang voor de aanpak van deze criminele activiteiten. Ben u ervan bewust dat een hennepplantage beheren of een schuurtje verhuren voor een kwekerij of XTC-laboratorium niet onschuldig is. Daarmee wordt de criminaliteit gefaciliteerd. De aanpak van de georganiseerde drugshandel is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Door met elkaar het onzichtbare zichtbaar te maken kunnen we samen met het OM, gemeenten, de Belastingdienst, de FIOD, maar ook bijvoorbeeld met woningcorporaties, autoverhuurders, de horecasector en andere private partijen, een vuist maken hiertegen. Ook de hulp van burgers is daarom van groot belang hierbij. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie kan op basis van uw informatie een onderzoek starten, zoals ook bij deze hennepkwekerij in Bergeijk is gebeurd. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

De bestuurlijke mogelijkheden voor de sluiting van de woning aan de Barrier in Bergeijk zijn op dit moment in voorbereiding bij de gemeente. Op grond het Damoclesbeleid is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Westerhoven | 112 alarmeringen Westerhoven | Goedkoop Tanken in Westerhoven | Supermarkten in Westerhoven | Weerbericht Westerhoven