Aanwijzingen voor brandstichting bij advocatenkantoor

dinsdag 26 februari 2013

Waalre - Maandagochtend 25 februari rond 04.00 uur brak brand uit bij een advocatenkantoor aan de Markt. De politie gaat er van uit dat er sprake is van brandstichting.

De brand werd opgemerkt door een passant, die alarm sloeg. Deuitgerukte brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomendat het pand aanzienlijke schade opliep. De gehele dinsdag werd technischonderzoek aan het pand verricht. Er werden aanwijzingen gevonden diebrandstichting doen vermoeden. Het pand werd door de politie bewaakt om tevoorkomen dat eventuele sporen verloren zouden gaan.

Speculaties

Een van de advocaten van het betreffende kantoor werddonderdagochtend 21 februari op de Vlasrootlaan door een nog onbekende fietserbeschoten. In de media wordt volop gespeculeerd over een eventueel verbandtussen beide zaken en de mogelijke motieven van de daders. De politie doetonderzoek naar beide incidenten, waarbij alle mogelijk scenario's onder de loepworden genomen. Vooralsnog wordt geen enkele optie uitgesloten.

Getuigen

In de omgeving van de Markt hield de politie inmiddels een uitgebreidbuurtonderzoek, De politie komt graag in contact met getuigen of mensen dieanderszins denken informatie te hebben die kan leiden naar de aanhouding van demogelijke brandstichter. Zij worden met klem opgeroepen zich te melden via hetlandelijk politienummer 0900-8844 of eventueel anoniem bij Meld Misdaad Anoniemvia 0800-7000

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Westerhoven | 112 alarmeringen Westerhoven | Goedkoop Tanken in Westerhoven | Supermarkten in Westerhoven | Weerbericht Westerhoven